Ann-Katrin Tideström

Egen presentation

Abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

Större plats tar inte alfabetet. Men det räcker till mig och till alla andra som skriver och har skrivit och kommer att skriva. 28 krumelurer som vi kan flytta runt i det oändliga. Göra artiklar, dikter, berättelser av. Jag hänförs och förskräcks - mer och mer ju mer jag håller på.

Länge jobbade jag med radio. Det var roligt att fånga människors röster och ord via en mikrofon. Jag lärde mig att lyssna och att komprimera. Nu är det penna och mitt anteckningsblock som gäller. Vilken magi - tanken som går från huvudet, via handen ut på pappret. Utan omvägen genom en bandspelare.
Jag gillar att lyfta fram orden och skapandet också ur andra, de som tror att de inte har något att berätta, att deras ord inte duger.
Pedagogen från UR-tiden går nog aldrig ur.

I lyckliga stunder finns också det lekande barnet kvar:
Å orden orden orden
Jag älskar hela horden
Och gräver dem ur jorden

Och pussar dem på magen
Och lyfter dem i kragen

Och putsar dem så käckt
Och knådar dem helt fräckt

Och hämtar dem ur dyn
Och hissar dem i skyn

Och ser vad det kan bli
När jag är vild och fri.

Ann-Katrin Tideström, oktober 2010